
Hej!
Midsommar är över och idag blev det stora kringel bakardagen, trots värmen satt jag och dottern igång med detta.
Här kommer recept på smålandskringlorna
7,5 Dl vetemjöl
1 Dl strösocker
1 Msk bakpulver
200 G smör eller margarin
2 Dl filmjölk
UGN 200-225 grader
Mät upp mjöl,socker och bakpulver i en skål.
Fördela smöret eller margarinet i mjölblandningen med fingertopparna eller i en matberedare till en gryning massa.
Tillsätt sedan filmjölken och arbeta ihop till en deg.
Skär degen i lagom bitar och rulla till kringlor, doppa dem i strösocker eller pärlsocker och lägg dem på plåtar, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kringlorna ljusbruna mitt i ugnen 8-10 minuter.
Lycka till!
Mmm kringlor. Jag har gammal filmjölk i kylen så jag får med ta och baka någon dag :)
SvaraRaderaDet är ju gättegott, och grova kringlor är ett jätte bra mellanmål tycker jag!
SvaraRadera