Självklart har vi ju något gott till kaffet och i år blev det en härligt god chokladmarängs tårta!
3 äggulor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk mjölk
50 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk kakao
1. Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna och socker fluffigt. tillsätt kakaon
2. vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt resten av ingredienserna till smeten och häll den i en
kakform med löstagbar kant.
3. Bred marängsmeten över den andra smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Låt kakan kallna, vispa grädde och bred över kakan och dekorera med jordgubbar eller gör man som jag, vispade grädden och serverade det och jordgubbarna i en skål bredvid!
GOTT!!
Finns inget bättre än choklad och jordgubbar ihop!!
SvaraRaderaBritt-Marie pratade om att hon fick ha i kakan i ugnen extra länge, vad tror du/hur gjorde du?
Det stod 20 min på receptet å jag hadde min inne 25 minuter! Tror faktiskt att det räcker, min var lite "kladdigar" i mitten godare i mitt tycke!
SvaraRaderaJa, ju mer kladd desto bättre :)
SvaraRadera