onsdag 29 juni 2011

Chokladmarängstårta

Självklart har vi ju något gott till kaffet och i år blev det en härligt god chokladmarängs tårta!

3 äggulor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk mjölk
50 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk kakao

1. Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna och socker fluffigt. tillsätt kakaon

2. vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt resten av ingredienserna till smeten och häll den i en
kakform med löstagbar kant.

3. Bred marängsmeten över den andra smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.

Låt kakan kallna, vispa grädde och bred över kakan och dekorera med jordgubbar eller gör man som jag, vispade grädden och serverade det och jordgubbarna i en skål bredvid!

GOTT!!

3 kommentarer:

  1. Finns inget bättre än choklad och jordgubbar ihop!!

    Britt-Marie pratade om att hon fick ha i kakan i ugnen extra länge, vad tror du/hur gjorde du?

    SvaraRadera
  2. Det stod 20 min på receptet å jag hadde min inne 25 minuter! Tror faktiskt att det räcker, min var lite "kladdigar" i mitten godare i mitt tycke!

    SvaraRadera
  3. Ja, ju mer kladd desto bättre :)

    SvaraRadera