En härlig citonpaj, som är mycket frisk i smaken.
Servera den gärna med lite vispad grädde eller vaniljglass.
Mördegsskal:
4 Dl vetemjöl
125 G smör/margarin
1 Dl socker
1 Tsk finrivet citronskal
2 äggulor
1 msk vatten
Fyllning:
1,5 Dl socker
350 G philadelphiaost
3 ägg
50 G Skållad och hackad mandel
finrivet skal från 1 citron
saft av 3 citroner
2 msk vetemjöl.
1. Hacka snabbt ihop alla ingredienserna till mördegen. Klä en pajform ca 27 cm i diameter och gärna med löstagbar kant, med degen. Låt den stå kallt i minst en timme.
2. Rör ihop socker och philadelphiaosten, vispa upp äggen lätt och vänd ner dem i smeten. Tillsätt mandeln,citronskale och saft. sikta sist ner mjölet och rör smeten slät.
3. Häll smeten i mördegsskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter, eller tills pajen fått fin färg och fyllningen har stannat.
Sikta lite florsocker över kakan när den kallnat och skall serveras.
Mmm den måste jag testa!!
SvaraRadera