måndag 11 juli 2011

Min bästa tomatsås!

Det är så gott och enkelt att bara slänga ihop en tomatsås och sedan ha spaghetti till, gärna med mycket örter i. Extra gott blir det just nu när man kan plocka av sina egna färska örter i trädgården :)
Till 2 hungriga vuxna och ett barn :)

Ingredienser:
5cm Purjolök
2st Vitlöksklyftor
Färsk basilika och oregano
1 burk hela körsbärstomater
Grönsaksbuljong
1msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
Vitpeppar

Först finhackade jag ca 5 cm purjolök och 2 mindre vitlöksklyftor. Sedan hackade jag basilika och oregano, kanske en halv dl vardera. Hetta upp olja i en mindre gryta och i med alltihop. När det fräst en liten stund hällde jag i en burk med hela körsbärstomater. Jag kom på efteråt att jag ville ha tomaterna lite hackade så då var det bara att fiska upp och hacka sönder dem lite. I med nästan en hel grönsaksbuljong, tomatpuré, sambal oelek och peppar. Koka en stund. Hacka lika mycket örter igen och låt koka med. Sedan är det bara att smaka av! Servera med spaghetti och gärna lite riven ost också :)

2 kommentarer:

  1. ojoj vad det låter smarrigt. måste jag göra en dag!

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen jättegott! Perfekt som lunch på sommaren :)

    SvaraRadera