lördag 2 juli 2011

smålandskringlor


Hej!
Midsommar är över och idag blev det stora kringel bakardagen, trots värmen satt jag och dottern igång med detta.
Här kommer recept på smålandskringlorna

7,5 Dl vetemjöl
1 Dl strösocker
1 Msk bakpulver
200 G smör eller margarin
2 Dl filmjölk

UGN 200-225 grader

Mät upp mjöl,socker och bakpulver i en skål.
Fördela smöret eller margarinet i mjölblandningen med fingertopparna eller i en matberedare till en gryning massa.
Tillsätt sedan filmjölken och arbeta ihop till en deg.
Skär degen i lagom bitar och rulla till kringlor, doppa dem i strösocker eller pärlsocker och lägg dem på plåtar, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kringlorna ljusbruna mitt i ugnen 8-10 minuter.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Mmm kringlor. Jag har gammal filmjölk i kylen så jag får med ta och baka någon dag :)

    SvaraRadera
  2. Det är ju gättegott, och grova kringlor är ett jätte bra mellanmål tycker jag!

    SvaraRadera