fredag 4 maj 2012
Smörgåstårta
Till sex hungriga.
1pkt. landgångsbröd a 9 skivor
Matfett
Fyllning 1
2 dl creme fraiche
1 pkt. ca. 150 g tärnat bacon stekt och avrunnen
½ grovriven och urvattnad gurka
Fyllning 2
150 g bredbar leverpastej
1/2dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
1 dl finhackad syltlök
1 knippe finhackad persilja
Garnering
2 dl creme fraiche
1 dl vispad grädde
1 ask klippt krasse
1/2 liten orange urkärnad och finhackad tärnad paprika
1 liten röd urkärnad och finhackad paprika
Toppning
12-14 skivor rostbiff
röda och gula cocktailtomater, ca 1 ask
1/2 urkärnad och klyftad valfri melon
1. Smöra 6st av bottnarna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning nr 1. Bred ut fyllningen på 3 av bottnarna och lägg på nästa avdelning åt andra hållet. Stämmer inte storleken så skär av bröden och pussla ihop dem.
2. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning nr 2 och bred ut den på bröden. Lägg på de sista bröden åt andra hållet. Pussla även här om storleken inte stämmer. Sätt in detta i kylskåpet så att fyllningarna saftas in i bröden tills dagen efter.
3. Blanda samman creme fraiche, grädde och klippt krasse. Fördela blandningen runt om på tårtan samt på toppen. Använd en palettkniv eller en slickepott.
4. Blanda de tärnade paprikabitarna och klappa fast dessa runt om tårtan. Garnera med melonklyftor och halverade tomater. Förvara övertäckt med gladpack in kylskåpet fram till serveringstillfället.
Etiketter:
Smörgåstårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag kan gå i god för att den blev riktigt god! :)
SvaraRadera