fredag 11 maj 2012

Paj med honungsrabarber


En av de godaste pajer med rabarber som jag vet! Med ringlad honung över blir den härligt krispig.

100g smör
2dl socker
3dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
300g rabarber
1/2msk potatismjöl
2msk flytande honung

Servering:
vaniljvisp eller glass!

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och bakpulver till en smuldeg.

Skölj och skär rabarbern i små bitar och lägg över i en pajform. Strö över potatismjölet. Fördela smuldegen över rabarbern. Ringla till sist över honungen. Har man inte flytande honung hemma kan man värma vanlig i micron.

Grädda i ugnen i ca 30min eller tills rabarbern är färdig och pajen fått lagom färg. Servera den ljummen med vaniljvisp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar