måndag 26 mars 2012

Jordgubbscheesecake



Till Emils 2-års kalas hade vi denna fina tårta!

Botten:
2 ägg
1dl socker
1dl vetemjöl
1/2dl kakao

Fyllning:
4 gelatinblad
300g jordgubbar
1 1/2dl socker
saft av 1 lime
3dl vispgrädde
200g naturell färskost
1dl jordgubbar i mindre bitar

Garnera med jordgubbar

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och kakao, sikta ner och rör försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda 12min i 200 grader. Låt svalna och rengör formens kanter.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10min. Ta upp och smält med 2msk vatten i en kastrull. Låt svalna.

3. Mixa 300g jordgubbar med socker och limesaft. Rör ner den ljumna jordgubbsmixen i gelatinlösningen. Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad. Vispa grädden tills den börjar bli tjock, rör sedan ner den i smeten tillsammans med jordgubbsbitarna.

4. Häll fyllningen över chokladbottnen i formen, låt den först stelna lite i kylen för att sedan ställa in den i frysen. Ta upp den ca 30min före servering och garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar