onsdag 14 mars 2012
Oreo kakor
De här kakorna är ganska enkla att göra, det blir ca 30 stycken och de är väldigt goda!
Kaksmet:
250g smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
3 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad
Espressofyllning:
ca 2 msk espresso eller starkt kaffe
1 msk vispgrädde
2 msk smält smör eller margarin
3 dl florsocker
1/2 tsk kanel
Kör smör och socker i en matberedare, tillsätt äggulan.
Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Överarbeta den inte. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut degen och skär den i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt, de kan ligga ganska tätt då smeten inte flyter ut så mycket. Ställ in plåten i kylen ca 10 min. Gr
dda i ugnen 10-12 min. Låt svalna lite på plåten först och sedan på galler.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa ut fyllningen på en kaka och tryck sedan en annan över. Kakorna blir extra goda om de får vila en stund i kylen innan de äts!
(Receptet är hämtat från Två systrars söta)
Etiketter:
Kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar