
Denna smarriga paj gjorde jag och maken min igår och till den gjorde vi en blandsallad och vitlöksbaguetter =)
Pajdeg:
150g smör/marg
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
5 salladslökar
150 g getost
200 g färsk spenat
30 g ruccola
olivolja till stekning
3 ägg
3 dl grädde
1/2 dl rostade pinjenötter
salt & peppar
1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä portinsformar eller en stor form med degen.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka vitlöken och skär salladslöken tunt. Fräs spenaten lite lätt i olivolja tills den precis mjuknar. Blanda ner vitlök, ruccola, persilja och salladslök. Fördela spenatblandningen i pajskalen.
3. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå spenaten. Vispa ihop äggen med grädden. Blanda ner pinjenötterna och smaksätt med salt & peppar.
4.Fördela äggstanningen i pajskalen och grädda i ca 45 min. Severas ljummen =)
Lycka till!!
Det låter supergott! Jag brukar göra en med spenat och fetaost som jag ibland även har salami i :)
SvaraRadera