onsdag 3 augusti 2011

Spenat- och getostpaj



Denna smarriga paj gjorde jag och maken min igår och till den gjorde vi en blandsallad och vitlöksbaguetter =)


Pajdeg:

150g smör/marg

3 dl vetemjöl

2 msk iskallt vatten


Fyllning:

2 vitlöksklyftor

1 dl hackad persilja

5 salladslökar

150 g getost

200 g färsk spenat

30 g ruccola

olivolja till stekning

3 ägg

3 dl grädde

1/2 dl rostade pinjenötter

salt & peppar


1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä portinsformar eller en stor form med degen.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka vitlöken och skär salladslöken tunt. Fräs spenaten lite lätt i olivolja tills den precis mjuknar. Blanda ner vitlök, ruccola, persilja och salladslök. Fördela spenatblandningen i pajskalen.

3. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå spenaten. Vispa ihop äggen med grädden. Blanda ner pinjenötterna och smaksätt med salt & peppar.

4.Fördela äggstanningen i pajskalen och grädda i ca 45 min. Severas ljummen =)


Lycka till!!

1 kommentar:

  1. Det låter supergott! Jag brukar göra en med spenat och fetaost som jag ibland även har salami i :)

    SvaraRadera