fredag 5 augusti 2011

Kladdigt värre


Jag säger bara en sak... Kladdkaka!! Denna underbara kaka som bara är så god och dessutom enkel att göra. Det finns hur många sorter som helst och detta är min variant!

Ugn 200°
2 ägg
2dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
100g margarin
100g mörk blockchoklad
2 msk kakao
1 1/2dl mjöl
ev snabbkaffepulver efter smak

Smörj och bröa en pajform med avtagbar kant. Smält margarinet, ta av från värmen och rör i blockchokladen tills den också smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt. Blanda i kakao och eventuellt kaffepulver. Häll även i den smälta chokladblandningen. Blanda till sist ner mjölet, häll över i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 12-13 min. Servera med grädde :)

Jag tycker att kakan ska vara riktigt kladdig och inte bara i mitten. Tiden är anpassad efter min ugn och man kan behöva testa några gånger innan man hittar den perfekta tiden för sin egen ugn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar