Ugn 200°
2 ägg
2dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
100g margarin
100g mörk blockchoklad
2 msk kakao
1 1/2dl mjöl
ev snabbkaffepulver efter smak
Smörj och bröa en pajform med avtagbar kant. Smält margarinet, ta av från värmen och rör i blockchokladen tills den också smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt. Blanda i kakao och eventuellt kaffepulver. Häll även i den smälta chokladblandningen. Blanda till sist ner mjölet, häll över i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 12-13 min. Servera med grädde :)
Jag tycker att kakan ska vara riktigt kladdig och inte bara i mitten. Tiden är anpassad efter min ugn och man kan behöva testa några gånger innan man hittar den perfekta tiden för sin egen ugn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar