tisdag 4 oktober 2011

Gramses Chili Con Carne



4-5 personer

500 g köttfärs (vilken man har hemma)
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 burk krossade tomater ca 400 g
2 burkar vita bönor i tomatsås á ca 400 g
2 burkar kidneybönor ca 400 g
1/2 tsk köttbuljong
1/2 tsk grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
3 msk ketchup
Salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda & vitlökspeppar (jag använde Alpnaerings kryddor och buljonger)


Hacka lök och paprika medans du fräser färsen, tillsätt sedan löken och fräs med en stund.
Blanda i tomatpuré, ketchup, krossade tomater och buljongen. Salta och peppra, låt småkoka i ca 10 min.
Tillsätt övriga ingredienser och krydda efter smak, låt småkoka igen i ca 10-15 min. (tänk på att kryddorna blir starkare när det fått koka med en stund)
Man kan ändra mängden på paprika och bönor, vilket man gillar mest =)

Servera med ett gott lantbröd och en härlig grönsallad =))






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar